På folkeskole er forældremødet all inclusive

Publiceret 22-10-2024

Bedsted Skole arrangerer pasning og fællesspisning til det årlige forældremøde. Det skal styrke forældresamarbejdet og fællesskabet på skolen.

Forældremøder er et vigtigt rum, hvor forældre besøger skolen, får viden om det kommende skoleår, møder underviserne og forældrene til de andre elever i klassen.  

Men for mange familier kan det kræve lidt logistik at kunne være med.  

Forældremøder holdes nemlig efter almindelig arbejdstid, og derfor kan det være en udfordring at få passet børnene imens.  

Ofte ender det derfor med, at det kun er den ene forælder, der deltager. Og der er desværre også familier, hvor det ikke kan hænge sammen at møde.  

Det ville de gerne gøre noget ved på Bedsted Skole. Derfor har de arrangeret det, de selv kalder forældremødet all inclusive. Det fortæller Søren Brogaard Jørgensen, der er skoleleder på Bedsted Skole.  

- Vi gør simpelthen det, at vi sørger for, der er pædagogisk personale på arbejde, der kan lave sjove aktiviteter med eleverne og deres større og mindre søskende, mens forældrene er til selve forældremødet. Bagefter mødes alle, der har lyst så til én stor fællesspisning, siger han. 

Styrker forældresamarbejdet 

På den måde er det lykkedes at skabe et forældremøde for hele familien. 

- Det er et uformelt rum, hvor man kan komme, som man er, og vi oplever, at der er rigtig god opbakning, siger Søren Brogaard Jørgensen.  

Og det er vigtigt at skabe et forældremøde, hvor forældrene har lyst og mulighed for at deltage, fortæller han:  

- Det er et vigtigt rum for, at vi får etableret en god dialog og samarbejde med forældrene. Det kan have stor betydning for barnet, at samarbejdet med hjemmet er trygt og tillidsbaseret. Det skaber de allerbedste forudsætninger for, at barnets trives, siger han.  

Forældrene på skolen er også meget positive. Ifølge Søren Brogaard Jørgensen er der mange, der endda godt kunne tænke sig endnu flere fællesspisninger.  

- Der er en afslappet atmosfære, og det frigiver noget tid til, at forældrene kan hygge sig med børnene og springe den klassiske ulvetime over, siger han. 

Det pædagogiske personale, der leger med børnene, mens forældrene er til mødet, er typisk personale fra SFO’en og lærere, der ikke har en rolle på forældremødet.